BIKEFITTING

Bikefitting bij Velo51 door Pim van den Berg

Als ervaren wedstrijdrenner weet ik hoe het is om af te zien en pijn te lijden op de fiets. Bergop tijdens etappekoersen op profniveau pers je jezelf tot het uiterste en wil je het maximale rendement behalen. Een goede afstelling van de fiets en schoenplaatjes is dan ook cruciaal. Ik heb bijzonder veel geëxperimenteerd en ben tot zeer interessante inzichten gekomen. Het belangrijkste is absoluut met stip op 1: het gevoel! Voelt iets niet goed, dan kan het ook nooit goed zijn. Ik heb zelf meerdere bikefits ondergaan en kwam telkens tot de conclusie dat een computer een mens niet kan fitten! Waarom? Omdat “het gevoel” van de mens door een computer niet valt om te zetten in eentjes en nulletjes. De afstelling zal dan in mijn ogen ook nooit optimaal zijn, dit is ook precies mijn ervaring na de ondergaande bikefits.

Verhoog uw efficiency, comfort en plezier op de fiets

Bikefitting is hot. Steeds meer fietsers zien in dat er aan hun houding geschaafd moet worden. In veel gevallen ook zeer terecht, het is namelijk erg makkelijk om niet goed op de fiets te zitten! Wij als mens zijn gemaakt om te lopen, nu willen we ons graag voortbewegen op een fiets, heel begrijpelijk want dit is erg leuk. We fixeren ons als fietser echter dan op 3 punten: pedalen, zadel en stuur. In deze driehoek kan van alles fout gaan met veel voorkomende klachten als zere knieën, pijnlijke onderrug, pijnlijke schouders, pijnlijke nek, dove handen en doof gevoel in kruis. Dit valt allemaal te verhelpen met een goede afstelling van uw fiets. Hiermee verhoogt u uw efficiency, comfort en zult meer plezier ervaren op de fiets!

Waarom een Bikefitting bij Velo51

Zoals eerder omschreven ben ik niet overtuigd van de waarde van een computer tijdens een bikefit. Dit is in mijn ogen slechts een instrument om redelijk in de richting te komen. Ik ga echter graag verder! Mijn werkwijze is dat ik kijk en luister naar de persoon die gefit wordt en me niet blind staar op data op een beeldscherm. Mimiek en woordkeuze van de klant zegt mij veel meer. Ieder mens is bovendien uniek met eventueel een bepaalde medische historie. Een computer kan geen rekening houden met een enkel die bijvoorbeeld flexibiliteit is verloren door gebroken te zijn geweest.

Werkwijze

In het kort is deze als volgt: na een uitgebreide intake waarbij klachten, doelstellingen, fiets/sport verleden, flexibiliteit en wensen de revue passeren begin ik met het opmeten van enkele essentiële lichaamslengtes. Deze data voeg ik samen tot een geheel en stel uw fiets tot zo ver af. Hierna laat ik u fietsen op de Tacx en ga vervolgens kijken op welke manier er dynamisch nog valt fine te tunen. Als ik tevreden ben over het resultaat en de klant zegt “het voelt goed” laat ik u vervolgens buiten een stuk rijden waarmee u de nieuwe zit kunt testen. Binnen op een Tacx voelt immers altijd anders dan buiten. Mochten er na deze rit nog aanpassingen nodig zijn voer ik deze uiteraard door. In tegenstelling tot andere bikefitters kunt u altijd contact opnemen na de bikefitting met vragen of opmerkingen.

Waarom zo goedkoop

In mijn ogen hoeft een bikefitting geen honderden euro’s te kosten. Het belangrijkste is dat ik samen met u stap voor stap naar de ideale zit toe werk. Ik heb daar geen peperdure apparatuur voor nodig die vervolgens terugverdiend dient te worden. Ik krijg wel eens de vraag waarom werk jij niet met die apparatuur? Dit kunt u vergelijken met naar een dokter gaan die u niet meer aan kijkt maar naar een computerscherm tuurt.

Wat zijn de kosten

Een bikefitting kost bij Velo51 €100,- Hier krijgt u dus een persoonlijke bikefitting voor waarbij consult achteraf altijd mogelijk is. Een bikefitting duurt tussen de 1,5 à 2 uur. U dient uiteraard uw fiets mee te nemen, uw fietsschoenen en fietskleding. Bent u met meerdere personen geïnteresseerd in een fitting? Vanaf 3 personen rekenen wij €75,- per persoon. Enige voorwaarde is dan dat de fittingen op 1 dag worden uitgevoerd. Bent u met meer dan 5 personen, neem dan contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken. De kosten voor nieuwe onderdelen, denk bijvoorbeeld aan een andere lengte stuurpen, zijn niet bij de €100,- inbegrepen. We rekenen binnen een straal van 25 km van Emmen geen brandstofkosten, daarbuiten is het €0,19 per kilometer.

Waar

De bikefitting kan in principe overal gedaan worden. In beide vestigingen van Velo51 ( Emmen en Nieuw-Schoonebeek ), maar ook bij u thuis of bijvoorbeeld in een clubhuis. Ik ben mobiel en flexibel en kijk graag samen met u naar de beste locatie. Enige voorwaarde is dat de ruimte warm, droog en ruim genoeg is om rond u te kunnen lopen terwijl u op de Tacx zit. Dit om u vanuit alle hoeken te bekijken en checks uit te voeren.

Resultaten

De resultaten tot nu toe ( ongeveer 75 bikefits ) zijn uitermate goed. Een score van 100% qua klanttevredenheid en ik hoop u hetzelfde plezier te kunnen doen!

Maak online een afspraak

Bepaal zelf uw datum, tijd en locatie voor een bikefit:

Laden...

Contact

U kunt contact met mij opnemen via het contactformulier op de site of stuur een mail naar info@velo51.nl
Uiteraard kunt u mij ook altijd vrijblijvend bellen op 0624951548

Pim van den Berg

Delen